Múza pro Beethovena

Múza pro Beethovena

Anotace: O slavném Beethovenově díle a jeho múze :)

Sbírka: Verše

Jaká byla múza pro Beethovena
když do noci seděl u klavíru
skladba ještě nebyla zhotovená
prázdno je v osnovách z papíru

Sedí na trojnožce u piána
jen prsty pomalu melodii hrají
byl by u něj jistě do rána
na Elišku myslel jistě potají

Ach jak dlouho znal múzu,
jež tolik inspirovala starého pána
pomalu by svlékla svojí blůzu
kterou by pohodila blízko piána
Autor Petr27, 11.01.2020
Přečteno 365x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, šerý, Xardas
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí