Myšlenky před bitvou

Myšlenky před bitvou

Anotace: Příběh pážete - Myšlenky před bitvou

K bitvě se schyluje a naše cesta pomalu končí,
trasa naše utíká, již Měsíc čeká na čas půlnoční.
Můj pán z koně velí mužům svým STÁT!
Jsme na místě, každý chce se ale ptát.
 
Planina byla rovná jako hladina vodní.
Proč máme ničit tuto krásu přírodní?
Pole již posečené, za chvíli déšť dorazí,
chvíle jen krátká a sníh se sem doplazí.
 
Tábor skládáme, ostří si brousíme ke špičce.
Staří spí, mladým mužům visí meč v ručičce.
Puchýře na nohou bolí, ale není umožněno úlevám.
Zdrcen cestou, vyčerpán, ke spánku právě ulehám.
 
Hodina za hodinou utíká, nespím.
Málokdo. Samým strachem nesním.
Zítra to vypukne, zbraní v hlavě kleště.
Na stěnách stanu slyším padat kapky deště.
Autor báseňkář, 25.03.2020
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí