Bitva

Bitva

Anotace: Příběh pážete - Bitva

Budí mne déšť, mečů řinčení a koní rřání,
muži zbrojí, kněží vyslovují Bohu přání.
Oblékám Jana do zbroje s erbem na prsou,
už jen zapnout poslední přesku drzou.

Na pahorku pochod sleduji vojska mlhou suchou,
císař Karel pár kroků vzdálen od mých nohou.
Můj pán na levém křídle velí koním k postupu.
Snad ochrání nás Bůh a zažene tu vodní potopu.

Vojska vstoupila do bojů, z vřavy není úniku.
Na levém křídle došlo k silnému průniku,
Jan činí službu císaři v tomto krvavém ránu.
Dolévám víno pánům a držím koně veteránům.

Po hodinách a konci bojů vysláni jsme do pole.
Ošetřit raněné, padlé odnést a skládat ve voze.
Můj pán v táboře jistě odpočívá než tělo zvadne,
otáčím první mrtvou postavu, to můj pán jí vládne.

Autor báseňkář, 26.03.2020
Přečteno 317x
Tipy 1
Poslední tipující: praetorian
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc silně emotivní.

21.06.2020 23:54:00 | Tragejiri

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí