1938

1938

Anotace: Ku včerejšímu výročí

Přes hory se řítí smečka běsů

a hladově mordy rozevírá,

vstříc hrotům zželeznělých lesů,

a rytíř ke vzdoru zbroj sbírá.

 

Vstříc betonovým hřbetům a hrudi z oceli,

již planou města a půda zradou černá,

My stáli, s to udělat, co jsme museli,

však družina dávno nebyla již věrná.

 

Král kvapně opustil svých druhů,

a horečně podpisuje psaníčko.

Bídné plémě vpustil do svých luhů,

Zde Braniboři, zle je, matičko!

 

Tak otvíráme náruč, komu nás předhodili,

ať hladná saň na chvíli chuť ukojí,

Chlapec škrábe do písku ve stínu u mohyly

"Vlasti, odpočívej v pokoji!"

Autor Oxík, 24.09.2020
Přečteno 338x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Krahujec, ARNOKULT, Frr, jenommarie, praetorian
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zapomínat bychom neměli...

29.09.2020 15:30:23 | Emily Říhová

mnoho lidí si na mobilizaci nevzpomnělo a ani média nic . . .

24.09.2020 11:31:48 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí