Po boji

Po boji

Bitva je skončena, všude jsou padlí

Hrad, který životem oplýval, zahalen je tichem

Poslední bojovník sehnutý k zemi tiše se modlí

Spatřen je místním přeživším mnichem.

 

Marně se, Synu, k Bohu teď modlíš

Vždyť všechny jste pobili a nikdo už nežije

A Bůh vrahy neslyší, marně se snažíš

Náš Pán se nad tebou jen těžko už slituje.

 

Rytíř hned povstává a na mnicha zrak upírá

Vždyť modlím se ke stejnému Bohu co ty

Podívej kolik z nás tady teď umírá

A každou duši čeká cesta do temnoty

 

Tvůj král nejdříve naši zem napadl

A ten můj stejnou mincí mu oplatil

Každému z nás domov se rozpadl

Boha však nikdo z nás nikdy neuplatil

 

V jeho jménu jsme do bojů se vrhali

Před jeho zraky tisíce z nás zemřeli

Jen se podívej, jak životem jsme mrhali

Místo abychom o sebe navzájem se opřeli

 

Rytíř se otočil a posbíral svoji zbroj

Mnichovi už více nevěnoval pozornost 

Však brzy vzplane mezi nimi nový boj

A jedině smrt jim nabídne svou volnost

Autor fisus, 28.07.2023
Přečteno 109x
Tipy 7
Poslední tipující: Kan, Fialový metal, Žluťák, Psavec, šerý, Anfádis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí