Až svým pláštěm překryjete noc

Až svým pláštěm překryjete noc

Přemýšlím, co se stane
až jednou tě potkám pane
s obnaženým hrdlem budu stát
a půlnoc přehodí svůj háv
svůj ohon s hvězdami jak páv
krev bude bublat a naříkat
a já, já se budu smát
z plna bleděmodrého hrdla
pane, až svým pláštěm překryjete noc
snad budu křičet o pomoc
snad zašeptáte: jsme tu sami
do svítání, moje paní
Autor Elvíra Adamsonová, 03.06.2007
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

svůj ohon s hvězdami jak páv - to je povedený borat a vyniká z poněkud monotonní básně

03.06.2007 17:33:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí