... ::: Děti Noci ::: ...

... ::: Děti Noci ::: ...

Jiskřičky na nebi zářící,
dušičky po lásce toužící.

I přes krásu svou,
lásku dát nemohou,
jejich krása je němá,
ale každý slyší jak volá.

Ve světle hvězd děti noci tančí tanec svůj,
ve světle hvězd přežít se snažíš stůj co stůj.
Bloudí nocí zmučeni bolestí,
hledají kouzlo co z prokletí je vyprostí,
života si váží, ale co zmůžou,
snaží se přežít, zuby pronikají kůžou.
Zoufalý křik uličkou se rozhléhá
až se ti strach do srdce nalévá.

Každou vteřinou méně člověkem stávají,
svou lidskost nedobrovolně pryč dávají.
Krev na rtech a zoufalství v srdci mají,
cenu života lidského moc dobře znají.

Pronásledování hrozivým prokletím plouží se věčností,
touží po trošce citu, po lásce troše něžnosti.
Srdce už mrtvé, pumpuje v žilách jim krev,
v tichých nocích, de slyšet obětí brek.

Děti noci v smrtícím tanci setrvají,
přátelství, lásku ni jiný cit nepoznají,
vlečou se věčností, bez šance na spásu,
vlečou se věčností, nehledí na krásu.

Tělo pomali chřadne síla však roste,
vražedné pohledy střídají zlostné.
Noc co noc na lov v ulicích se dávají,
loví v noci a přes den spávají.

Děti noci bolesti tě ušetří,
pouto té krve nikdy nezapři.
Mnoho ti vezmou mnoho ti dají,
co je to prázdnota moc dobře znají...
Autor deSolAxe, 23.06.2005
Přečteno 1403x
Tipy 7
Poslední tipující: E., Lachailla, Charibeja, Hedvika
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

Báječné..:)

19.01.2010 16:19:00 | Míša S.

Bezvadný...

03.05.2008 19:50:00 | Lachailla

Moc krásná báseň. Není co dodat.

12.08.2007 02:19:00 | Bloodmoon

Uau, Axe tohle jsem nečekal ... sugoi ..

05.06.2006 19:13:00 | Terrence

Velice zajímavá básnička, jen tak dál ...>

22.02.2006 16:28:00 | GuliN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí