Břitva života

Břitva života

Anotace: Pro někoho morbidita, pro mě vzkaz člověku, který zarmoutil na své cestě životem desítky srdcí. Slzy a dříve milovaných, dnes pozůstalých, nikdy nenavrátí..

Čas létá řekou zkyslou medem,
vzduch dýchá vůni čpavku.
Z mraků, co tu leží ladem,
spřádáš mysl Kafku.

Shnilé části vosích kopyt
trouchniví ti u týla,
marně hledáš v prázdnu úkryt,
svět se s tebou zavírá.

Tak chyť tu sovu za křídla
ať do ucha ti nebzučí,
stínej její chapadla,
pak udus ji v svém náručí.

Dělej něco, lidská trosko,
je pozdě utéct za tátou.
Byl jsi štěstí tolik blízko,
teď příšery tě rozsápou.

Bůh ti býval věčným vzorem,
ty ubožáku bez vůle,
dnes saješ kyslík ztěžklý morem
a smáčíš rozum v kanále.

Prst po prstu modrá hnisem,
plíseň střeva vyžírá,
zříš epitaf zastřený koksem,
co máma s tátou utírá.

„Hodný byl a s dobrým srdcem,
však mladý věk a nerozvážnost
staly se, žel, jeho koncem.
Bože, vyslyš! Dej mu milost.“

Život dával krásné stezky,
ty sis vybral zrádnou mýtinu.
Nezničil jsi pouze sebe,
navždy pochroumal jsi rodinu.

Pod kamením a jarní travou
ležíš urnou obklíčený,
v slzách blízkých tvé kosti plavou.
A mámin hlásek umučený..

Nechť věčnou tvou ukolébavkou jest.
Autor Mlžný přízrak, 16.05.2008
Přečteno 480x
Tipy 15
Poslední tipující: Kapka, jedam, kikis, Holis, Lachailla, krrttek, Glloxy, Charibeja, Skywalker
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mazec!

24.05.2008 13:29:00 | Lachailla

Hustě dekadentní...Tipoval bych to na death metal,ale zas tak moc se v tom nevyznám..:) Díkes za vzkazík! -S-

16.05.2008 14:01:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí