Kdo tam?

Kdo tam?

Anotace: Dlouho jsem uvažoval, zda mám napsat báseň na motivy mého oblíbeného filmu s Kurtem Russellem v hlavní roli ve filmu: The Thing(1982), jenž byl natočen dle povídky J. W. Campbella s názevem: Kdo tam?

Po antarktické planině běžel pes,
jeden z místních to neunes.
Nor koupil nechtíc jednu z kulek,
ve sněhu vytvořil dutej důlek.

Co tak vyplašilo Nory honit psa?
Jejich stanice svý o tom zná.
Všude samé znetvořené mrtvoly,
a útočník pryč, ať byl kdokoliv.

Zavřená zvířata projevují nelibost,
do klece se k nim vetřel cizí host,
maskovaná zrůda, co vše zabije,
chameleon, který v ledu přežije.

Zvědaví seveřané mrtvolu rozmrazili,
cizí živou formu, kterou podcenili.
Kamsi zmizela a není k nalezení,
najednou se okolnosti jasně mění.

Většina z nich se nechala infikovat,
avšak záhy začali se divně chovat.
Zbytek nastražil na vetřelce past.
Nevěří si, koho obluda vybere si zas?

Zbyli jen dva, kdo o sobě pochybují,
nevědí, jestli se v něco pomněňují.
Využije své odolnosti a bude žíti dál.
Ani jeden z obou by změnu nepoznal…
Autor jehlaspichlas, 26.05.2008
Přečteno 297x
Tipy 11
Poslední tipující: Orichi, Glloxy, Charibeja, whiolet, E., sioned
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

......brrrrrrrrrrrrr..nemám ráda horory

21.06.2008 23:38:00 | Noc17

:) jak jinak

27.05.2008 12:28:00 | whiolet

To je otázka,
zda bude žíti dál,
možná po přečtení této básně,
trochu v každém z nás...

27.05.2008 07:15:00 | sioned

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí