Čekání na tu noc

Čekání na tu noc

Vítejte v atelieru,
kde jsou prázdné rámy,
kytara bez struny,
odlesky barvy,
zaschlé štětce,
čas tady se táhne pomalu,
slunce na mojí tvář,
dopadá o pravé poledne,

na hodinkách,
netrpělivě ručičky poháním,
kdy jen se setmí,

měsíc na nebi vysvitne,

rapsodii vlčí,
začnu hrát na náměstí,

s čerty ve mlýně,
pekelný mariáš rozehraji,

strašidla našeho města,
dneska ožijí,
jedinkrát v roce,

noční veselí propukne,
mnich na pohřebním voze,
s krásnou čarodějnicí obcuje,

bezhlavý rytíř v hospodě,
svojí hlavu v kostkách prohrává,

piv na stole neubývá,
hostinský se nezastaví,
pro své hříchy,
do konce světa,
své hosty musí obsluhovat,

když noc končí,
slunce při východu,
na rok radovánky odmlčí.
Autor Vlk v rouše, 27.05.2008
Přečteno 374x
Tipy 10
Poslední tipující: jiljovský, Glloxy, Lachailla, Psavec, NikitaNikaT., Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jj fajnová báseň:-)

29.05.2008 12:34:00 | Krizenec-katka

No hey, kdo by neměl rád Halloween :o)

28.05.2008 12:52:00 | Lachailla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí