LES

LES

Sivý stařík lesem šel.
Radostnou píseň sobě pěl.
Uviděl černé dvě oči
A už tam leží, v klokočí.

Mladá dívka veselá
vracela se lesem z kostela.
A k mrtvole v klokočí
bezvládné tělo přiskočí.

Švarný mladý mládeneček
šel za dívkou na kopeček.
V lese temném cosi zří,
v klokočí, už jsou tam tři.

Na borůvky přes ten les
Matrona šla a s ní pes.
Černé oči jako uhel
Pes utíkat rychle musel.

Po čase přišel malý klouček
aby v lese zasadil bouček.
Černooká stvůra k němu přiběhla
a hlavička jeho ulétla.

Tam, v klokočí, po pár let,
leží mrtvých lidí pět.
Nebáli se lesem jít,
tak tam budou věčně hnít.
Autor Margaritta Nunwier, 12.08.2005
Přečteno 633x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu jako Erben..moc pěkné..

19.01.2010 16:27:00 | Míša S.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí