Očistec

Očistec

Očistec

Přicházím tě očistit
Já smyju tvé trápení
Život, to je břímě tvé
Poslyš mému vábení

Na pekelných mučidlech
Zde všichni si rovni jsou
Smrt a její služebnící
Bledou kůži z tebe rvou

Ciť tu bolest
Ta tě drtí
Leč není tím nejhorším
Nebojíš se smrti

Ve tvém nitru
tam je síla
K ničemu však platná
schází jí tvá víra

Už se na tvé krvi sytí
démoni, slyš to vytí
Tak braň se svou duší
utrpení, to jim sluší

Nahlédneš tak dovnitř sebe
nacházíš tam zrcadlo
V tom zeptá se smrt tebe :
"Žít je tvé lákadlo?"

Máš tohu říct "ano"
jestli to má smysl
pokoušíš se soustředit
a mít jasnou mysl

Hledíš skrz své zrcadlo
Jsou v něm kalné vody
Kde je smysl života?
Slzy jsou jen kapky soli

Drápy, temné pařáty
rvou tě nyní na kusy
slyš nebeské volání
to jedinë tě zachrání

Krev smyla tvé hřichy
Jsi jen jasnou duší
poslední znak pýchy
i smrt už to tuší

Já, smrt, jsem tvá spása
Vezmu si tvá provinění
A v tom je má krása
V pekle mnoho místa není

Teď povznes se, anděli
další duše čeká,
na pekelná mučidla,
smrtelná odveta...
Autor Petr Miroš, 22.09.2008
Přečteno 443x
Tipy 9
Poslední tipující: Lachailla, jedam, Holis, E., Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí