O stesku zvonů

O stesku zvonů

Anotace: Kolik znají železné zvony, jež každý den bijí svá srdce?

Hlas tisíce zvonů
bez srdcí tepajíc,
však němé železo neuměje zřít,

klus tisíce koňů
bez uzdy se vracejíc,
jejich páni nebudou navěky žít.

S kopyty od krve
brázdí cesty z prachu,
bez jezdce, bez sedla - jen schvácený tvor,

zvony jako prve
bez úcty, bez strachu,
sledují stíny
upadat za obzor...
Autor Eleonore, 30.05.2009
Přečteno 374x
Tipy 4
Poslední tipující: Lachailla, Charibeja, E.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:o)

09.06.2009 21:58:00 | Lachailla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí