Noc snů

Noc snů

Anotace: Báseň je součástí nedokončené sbírky Oběť. Jejím vypravěčem je opět Elena, nyní však báseň zachycuje konkrétní večer.

Sbírka: Oběť

Noc snů

Dnes zas černý večer,
má víčka ztěžkla snem
a do něj kdos temně šeptá,
bych z chýše vyšla ven.

Jako v transu, omámená,
v malátnosti spánkové
vstávám a jdu ke dveřím,
skřípe dřevo bukové.

Bosá jsem, jen v nočních šatech,
a venku zima, chlad večera.
V nebi září kruh úplňku,
kraj Luna barví do šera.

Až v půli cesty k lesu,
co za domem se tyčí,
mě strnulosti zbavilo
táhlé vytí vlčí.

A přede mnou, jen kus dál,
v stínech stromů posledních,
kdos jistojistě ukryt stál;
v těch hodinách nevšedních.
Autor E., 10.07.2009
Přečteno 464x
Tipy 7
Poslední tipující: Žárovka, Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí