Upírova zpověď

Upírova zpověď

Anotace: Báseň je součástí nedokončené sbírky Oběť. Upír v ní vypráví o svém životě. Komentáře vítány :,)

Sbírka: Oběť

Upírova zpověď

Trávím život ve stínech,
v lesích skryt po stovky let,
a samotou se věčně černá
celičký můj širý svět.

Lidí celá pokolení
časem hlína přikryje,
však čas nedotkne se toho,
kdo už dávno nežije.

A co mi je k hanbě dáno,
sám ke smrtem přispívám;
a co trápí mě mnohem víc,
ty mrtvé ve snech nevídám.

Tak své duše slepé, němé
a noční temnoty se ptám:
„Lze tu bolest stálou zmírnit?“
Proč způsob nikdy nepoznám?

Se mnou Osud krutě si
den za dnem jen pohrává
a s tímhle hráčem každý vítěz
vždy zákonitě prohrává.

Dokonce Smrt – má věčná společnice
nade mnou slzy roní,
ač směje se skřípotu palečnice,
neb stvořen nejsem pro ni.

Přesto v patách mi stále kráčí,
za ní zástup umrlých,
snad obětí hladu upírů,
na nebesích nechtěných.

***

Předchozí - http://liter.cz/Basne/246215-view.aspx
Další - http://liter.cz/Basne/246305-view.aspx
Autor E., 11.07.2009
Přečteno 589x
Tipy 9
Poslední tipující: Rudolf z Falknova, Lachailla, Charibeja, Bloodmoon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zase mě nějak ovládá lítost nad tím ubohým upírkem :-) ale tak je to dobrý a líbí se mi to

14.01.2011 17:10:00 | Rudolf z Falknova

ST...moc dobrý ! :o)

21.07.2009 18:34:00 | Lachailla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí