Ranní procházka

Ranní procházka

Anotace: tak to končí když si někdo vyjde ven!

Jednoho rána slunce svítí,
krchov za oknem mám.
Z okna dívám se na čmeláky,
motýly, hrobaře, jež zakopává další mrtvolu.
Vyjdu ven
kochat se vzduchem čistým.
Nadechnu se a vzduch
prosycen je ztuchlinou.
Rozběhnout po poli si přeji.
Rozutíkám se, však o hrob zakopnu.
Ležím.
Dívám se kolem, vstanout se mi nechce.
Proletí čmeláků a motýlů pár,
které z okna jsem zřela.
Něčí ruka po mně sahá.
Otočím se, a tu hrobař se svou lopatou.
Napřahá se a s velkou silou
lopatou do mne udeří.
Již necítím nic,
jen chlad se zmocňuje mého těla.
Na konci tunelu světlo dím,
ani chlad již necítím.
Smrt dostala mě dřív,
než jsem čekala!
Autor Mark Wild, 22.09.2009
Přečteno 401x
Tipy 1
Poslední tipující: Meiv
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ehm...
"... Na konci tunelu světlo dím,..." Myslím, žes chtěla říct, že tam světlo zříš, vidíš, takže to "dím" opravdu není dobrá volba, protože ta slova dole opsaná ze slovníku jsou souznačná či synonyma, jak chceš:
"dít(i), pravit(i), říkat(i)"

22.09.2009 20:40:00 | E.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí