Vyznání upíra

Vyznání upíra

Anotace: Předělaná starší báseň. Snad se bude líbit. :)

Noc co noc lidskou krev do útrob střádám
a na hrdlech svých obětí pečeť zanechávám.

Měsíc jako anděl strážný nade mnou vždy bděl
a slunce je můj zapřísáhlý nepřítel.

Jako noční tvor temnoty důvěrně znám,
už staletí bloudím světem sám a sám.

Lidé se mě bojí a vždy se báli
a nesčetněkrát mi smrt přísahali.

Jejich hloupé hry jsem s nimi hrál
a za zády se jim jen tiše smál.

Ty jako jediná z lidí nemusíš mít ze mě hrůzu,
cítím že jsi jiná a nepatříš mezi tu lůzu.

A možná že se ti podaří naučit mě milovat,
vzbudit ve mně soucit, lítost - jež bych neměl znát.

Jsem trochu jiný ale žádný strach,
neboť já nikdy nebudu tvůj vrah.

Cítím, že mě přitahuješ stále víc a víc,
dívám se do zrcadla a nevidím v něm nic.

Teď na chvíli tě opustím, ale nemusíš se bát,
vrátím se k tobě hned, jen co utiším svůj hlad.
Autor Charibeja, 21.10.2009
Přečteno 630x
Tipy 10
Poslední tipující: Elissbeth, Sadistic Soul, Lachailla, Nessa Anárion, E.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

E.: Jde o předělávku Zpovědi upíra. Jo taky se mi původní verze líbí víc, ale nějak nemám nové nápady. :) No a co se týče změn přezdívky, tak změna je život. :D

22.10.2009 14:25:00 | Charibeja

Pěkná, ale pokud jde o předělávku té, které myslím, líbila se mi víc první verze :) Ovšem obě jsou hezké.
Ps.: Co ta změna jména? :,)

21.10.2009 22:15:00 | E.

Neustále přitahovaný svět charismatických upírů....děsí i láká.
Je plný rozporů jako oni sami lovci noci.Moc zajímavě a přitažlivě napsáno ST.

21.10.2009 17:23:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí