Na zdraví!

Na zdraví!

Kmitavé plaménky tisíců svic,
přetěžké dýchání děravých plic,
dere se skrz černé zpuchřelé dveře,
z nichž pitvorně trčí kost divé zvěře.

Zdi nahlas dýchají, kašlou černou hlínu,
ach drolí se, drolí na černou zem
a krysí čumáky topí se v horkém vínu
v němž zůstal rubáš namočen.

Tak na zdraví! Připíjím vyhaslé purpuře,
kamenům ledovým, prastaré tortuře,
jež zůstaly ztraceni v chodbách svých dob,
kde já i nalézám svůj vlastní hrob.
Autor Eleonore, 25.11.2009
Přečteno 385x
Tipy 6
Poslední tipující: sveřep, Charibeja, Hedvika, E.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na zdraví!
:)

01.12.2009 00:08:00 | sveřep

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí