Nad šálkem čaje

Nad šálkem čaje

Nad šálkem černého čaje
v kouřem načichlé čajovně,
mladinká duše si s verši hraje,
a svíce vrhá čarovně

své světlo na hnědý stůl.
Jako stíny stromů v sadě,
slunce na včelí úl
a císař na svém hradě

tančí s vlastním stínem
a nedbaje prachu
popíjí víno s blínem
- pohár čirého strachu,

který trýzní duše v pasti,
srdce umělců pod nebesy,
a vhání tvářím gesta slasti
jež nikdo poznat nepřeje si.
Autor Eleonore, 05.12.2009
Přečteno 433x
Tipy 5
Poslední tipující: Veru, Okřídlená Lištička, Charibeja, E.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezka atmosfera basnicky...taky tady sedim nad hrnkem caje, akorat s cukrem a citronem...a strasidelny to tu vuubec nemam :o)

31.01.2010 17:40:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí