Půlnoční hodinka

Půlnoční hodinka

Anotace: když k půlnoci hodiny se přiklání a za okny jen sníh a tma

Za okny se pomalu šeřilo,
tma svým drápem tupým,
do ocasů ještěrek,
své skřeky ztupuje.

Na plast od parapetů,
dopadají jemná ťukání,
co v skřípění se mění,
když první mráz, třese se zimou.

Skrz sklo nepromokavých děr,
svůj pařát tma snaží se vtlouct,
seknout po lampě, vytáhnout proud,
a obelstít zdi a své tretky zout.

Jen pokládá se po peřin,
hned vedle tmavých očí,
když v hodinách odbijí půlnoční,
hodina duchů a tmy senzační.
Autor Láďa, 05.01.2010
Přečteno 537x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, ziriant, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí