Padlý Anděl..

Padlý Anděl..

„PADLÝ ANDĚL“
*
Za časů dávných, kdy snad se
Ještě hebrejsky psalo,se cosi zvláštního
Na nebi stalo.
Já kdysi býval andělem,mé
Roucho zdobil božský lem.
*
Já vedle Boha jsem mohl stát
A jako světlonoš každé ráno
Se na slunce smát.
Jsem světlonoš a vítám den,
Já na nebi jsem první probuzen.
*
Jsem andělem nejvyšším…
svou hodností a mými druhy
V čele se i nad Boha pyšním.
Tak stalo se co muselo se stát,
Bůh svého anděla už přestal mít rád.
*
Svrhli mou vládu a na nebi už
Pro mne není místo,
Tedˇ říkejte mi „ukrutný satanisto“
S mými druhy já z nebe na zem spad,
Proklínám nebe a nemám ho rád.
*
Já proklínám všechny bohy
A místo hvězdy mou hlavu ozdobí
Tědˇ rohy!
Z mých andělů já udělám vládu
Pekelnou a chechtat se budeme
Pod noční lucernou.
*
Jsem Lucifer a vládce pekelný,
Jsem Satan a hřích mám smrtelný.
Já do erbu si kříž obrátím
A celou zemi ve zlo převrátím.
Já stanu se lidským pokušením
A pro mnohé věčným utrpením.
*
Já zrodil se na nebi
A v pekle skončil,
Válku s Bohem jsem nikdy neukončil.
Jsem lucifer,satan a dˇas,
Když víru nemáš já přijdu k tobě v čas..
Autor kokyno, 30.01.2010
Přečteno 622x
Tipy 11
Poslední tipující: terinečka, Bloodmoon, Rotorx, Jiří I.Zahradník, Pevya, susana načeva, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dost dobrý

02.02.2010 13:31:00 | Rotorx

Hezky..moc hezky napsany...:)

01.02.2010 19:40:00 | Míša S.

Mrazivá básneň. Ale já nebe ráda mám.

30.01.2010 19:15:00 | Pevya

dobrý ST

30.01.2010 10:18:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí