Strach

Strach

Když světlo blikne a pak nic,
sevřou tě chladné pařáty,
dech zaškrtí drát ostnatý
a ty jsi rub co nemá líc.

Pod nohou křupne cos, snad kost,
tma bledá je a skvrnitá,
s každým svým krokem slyšíš dva,
to strach ti dělá společnost.

Budeš teď branou něčí zlosti?
Na krku cítíš režnou šňůru -
nebo máš prostě noční můru
a vzbudíš se jen s mrzutostí?

Stín tančí v botách z husí kůže,
strne, když upřeš na něj zrak,
v tvé duši rvou se princ a drak,
kdo vyhraje, ten utéct může.

Leč nechám tě v tvém strachu stát
a marně hledat tajnou skrýš -
až nervy v kýblu utopíš,
pak věz, já chtěl jen báseň psát.

....

Až nervy v kýblu utopíš,
pak možná naučím tě
bát.
Autor Bajaja, 14.03.2010
Přečteno 541x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Buližník, ilona, Psavec, Květka Š., labuť, Radek.oslov.Šafárik, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trefně vyjádřený strach ST

14.03.2010 16:53:00 | xoxoxo

Nestraš Culíka,jó.

14.03.2010 16:26:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí