Tanec

Tanec

Já přešel tisíce skalnatých hor,
na koni schváceném s placatkou vína,
až došel jsem do země, jíž přemohl mor,
král právě oplakal staršího syna.

Však bylo cítit i z klikatých cest,
jimiž sám jsem se hroužil, s loutnicí pouze,
snad raděj bych nechal jen větrem se vést,
kyne mi vpřed - i proti mé touze!

Kol cest - ach znám já - ty mrtvé růže,
které však voní jen za časů své doby,
však přivoň si sám! Ty víš, kdo může!
Vždyť jsou to morových umrlců hroby!

Ach zpívej má loutnice - má jediná lásko,
k výkřkikům nemocných - ti souží mě nejvíce!
Ach zpívej má loutnice - má spanilá krásko,
ať mrtví si obují odřené střevíce!

Ať protančí nocí v děravých kytlích,
s rudými tvářemi - sladkými jak med,
s hlavami v hadrech či špinavých pytlích,
v nich všichni ukryjí morový vřed.
Autor Eleonore, 22.04.2010
Přečteno 573x
Tipy 7
Poslední tipující: WhiteSkull, dark evelyn, E., Charibeja, Pepec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí