Sawney Bean

Sawney Bean

Anotace: V podstatě se jedná o rýmovanou verzi příběhu Sawneyho Beana, nehledejte zde nic vyššího. Rovněž jsem se pokusil vyhnout archaismům, protože se mi prostě nelíbí.

Sbírka: Krutá kniha

Sawney Bean

Léta páně čtrnáct set
když spatřil tento svět
Neměl ho tu nikdo rád
nechtěl dávat, uměl brát

V dospělosti musel ven
proklínán je tento den
Našel dívku jako on
na lidi pak začal hon

V jeskyni se usídlil
dobře se tam zabydlil
Neměl však co do huby
musel lovit pobudy

Lidi kolem mizeli
na háku pak viseli
Manželka je krájela
do moře kosti házela

Jejich maso solili
poté co je zabili
Bylo také uzené
dělali i vařené

Kupu dětí spolu měli
společně se pářit směly
Vnoučata měli nehezká
nic dobrého je nečeká

Vládli mečem, vládli dýkou
žádným studem, ani pýchou
V Galloway už není klidné noci
Když Sawney Bean je u kruté moci

Nechoďte ke Galloway, je tam Sawney Bean
zabil a sněd každého, kdo ho rozzlobil
Pamatujte, že je tomu již řada let
co Sawney první oběť sněd

Teď vylíčím Sawneyho chybu
co zabránila mu v jídlu
Jel kolem malý vůz
Sawney brousil si svůj nůž

Nebyl to však jenom on
kdo na lidi pořádal svůj hon
Měl tam celou tlupu
spoustu holek i mladých kluků

Ve voze byl mladý pár
co vjel do Sawneyho spár
Jako první padla žena
vnitřnosti už nemá

Pak se vrhli na muže
ten si zbraní pomůže
Rána mečem tlupu zpomalila
zem se poté zaprášila

Početný šel k nim dav
bez starostí a bez obav
Sawney klan svůj odvolal
muž pomoci se dovolal

Pověděl jim co a jak
z hlasu šel mu velký strach
Pak uslyšel to král
ten své muže povolal

Když tu jeskyň našli
dovnitř podívat se zašli
Všude sámé maso, tkáň a kost
jídla bylo asi dost

Osud měli neslavný
dočkali se popravy
Ženy sežral horký žár
kat mužům končetiny uřezal

A tak končí osud vraha
podle středověkého práva
V Galloway teď říkají
že Sawney se víc nenají
Autor FJH-Graviton3000, 01.08.2010
Přečteno 741x
Tipy 4
Poslední tipující: 4LJFilip, Linzerka, takova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle neznam..:) Libi se mi jak pises, ale co zkusit napsat neco min krvaveho?..:)

26.10.2010 19:30:00 | Míša S.

Díky za uvítání :)

01.08.2010 18:06:00 | FJH-Graviton3000

vítej na literu,meze se tu vkusu nekladou,já nevím snad,každý něco jiného má rád

01.08.2010 18:05:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí