Z pekla už se nedostaneš!

Z pekla už se nedostaneš!

Šel muž večer ulicí a všude kolem tma,
V té mlze halící stáli muži dva.
Neviděl do tváře nevěděl co chtějí,
Viděl jen oltáře kde krásné zpěvy pějí,
Když vracel se k životu, tu uslyšel bum,
Propadl v temnotu v ten cizí dům.
Dva muži andělé, andělé zla,
Cítiv pot na těle myslel, že je to hra.
Když viděl rudou zář valíc se všude,
Poklekl a zbledl v tvář nevěděl co bude.
Sám velký Satanáš přišel k nim v pokušení,
A ten muž propad v pláč a prosil za odpuštění.
Vstaň, pravil ten velký pán jsi tu abys poznal ďas.
óó prosím, já nechci být potrestám.třás se muži hlas.
Za tvé činy trest byl dán, tu je peklo a né ráj.
Nabídnu ti vše co chceš, jen když na mě ruku nevstáhneš.
Moudrá slova hříšný muži, mám tu jednu věc,
Když uděláš co se sluší, získáš život zpět.
Já jsem teď váš služebník, co si můj pán ráčí?
Musíš získat poledník, kde se slunce mračí.
Ano pane půjdu rád donesu vám cokoli.
Jen běž hlupáku rychle spát, ať tě nohy nebolí.
Hloupý muž šel zalehnout a ráno když se vzbudil,
Musel peklu podlehnout ten čert se hloupě zubil.
Autor Helvinka, 15.01.2006
Přečteno 594x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to zajímavé... hodně asociativní... ale forma není ustálená...

15.01.2006 21:22:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí