Noční běs

Noční běs

Anotace: Ne každá dáma, kterou mohou rytíři naleznout spoutanou v hlubokém lese musí stát nutně o to, aby ji někdo vysvobozoval, a ne každá dáma musí být nutně tím, čím se býti zdá

Už bude půlnoc, jiskřící blesky líbají oblohu
a vlčí šelmy vzývají měsíc, jenž se někam skryl.
Ráda bych řekla ti co jsem, však nemohu,
stejně bys stěží s tím tajemstvím žil.

tvrdíš, že jsi poznal mnoho různých žen,
přesto já v mnohém o všech jiná jsem,
a neměl bys ve mně vidět ani člověka,
neb mnohé, co mám já, to nejspíš už jenom zvíře má.

Uprostřed lesa s mne nalezl za bouře,
samotnou, bez strachu, přemýšlej přeci,
kterápak dáma by bez obav žila zde,
měl by sis hleděti svých vlastních věcí.

Pro mne je noc nejmilejším obdobím,
a jen zřídkakdo tuší to, co já vím.
A tobě mohla bych být jenom kat,
tuhletu šelmičku si nechceš osedlat.

Nazýváš sebe mým zachráncem,
však nazvat se sebevrahem, byl bys pravdě blíže.
Až s zítřkem se setká dnešní den. . .
zadělal jsi si na potíže.

Znáš úděl kelpiů, těch zlých vodních koní?
jak jejich i má hříva po smrti voní.
Věřím, že můžeš znát též z blízka zázraky,
neznáš však má křídla, drápy, či tesáky.

Odejdi, prosím tě, dokud máš čas,
moc by mě bolel tvůj zlomený vaz.
Odejdi, utíkej, nesnaž se ohlédnout,
lov brzy začne a ty jsi mě zbavil pout.
Autor Anjesis, 01.12.2010
Přečteno 649x
Tipy 14
Poslední tipující: Rudolf z Falknova, angellka, Eru Alonnar, Míša S., Kapka, Charibeja, jiljovský, Martin H
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no je pravda ze tu a tam se dá také noční běsy potkat, jsou nebezpecné (zvlášt když jsou zenského rodu) a jdou strašně špatně rozpoznat od lidí :-) tajhle se ti docela povedla

05.01.2011 21:58:00 | Rudolf z Falknova

ST:-)
Myslíš že se bojím? Nejsem z těch co se jen tak leknou.
Znám úděl těch koní a přec nemíním zběhnout.
Sebevrah, možná? Ale není lepší vzrušení, než zkoušet to co mnozí vzdají i když málo kdo to ocení.
Rád riskuju život svůj dost věcí o tobě vím tak neboj a klidně stůj. A když přijde na tebe zlost. Zkus mě chytit nejsem leda jaký host:-)

07.12.2010 21:29:00 | Eru Alonnar

Super basnicka..paradni tema..ST

03.12.2010 19:51:00 | Míša S.

Moc pěkně napsaná, líbí se mi dějem i slovy.

02.12.2010 22:44:00 | Kapka

Konec je nejlepší...

01.12.2010 15:36:00 | jiljovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí