Mrtvolný život

Mrtvolný život

Anotace: Jedno slabší dílko z dob mládí (bylo mi asi 12) o posmrtné touze po alkoholu :D

V nedaleké márnici
pořádali oslavu.
Všichni měli opici,
došlo aji na trávu.

Jak tak všichni chlastali,
nevšimli si faktu, že
mrtví z lóže povstali.
Pouze maso bez kůže.

Chtěli se jít taky napít.
Jejich těla bezvládná,
musela se dlouho trápit
v dolech někde u Kladna.

Bez vrzání, praskání
potichoučku kráčely.
Zatuchlina zavání
tak, že by jste brečeli.

První mrtvý v bílém triku,
který zemřel zpit ve víně,
zmáčkl pozlacenou kliku
a vstoupil do temné síně.

Následován kupou kostí,
jejichž těla dosloužila
namířil to místnosti
kde se rum a vodka pila.

Když vstoupili do dveří,
spatřili tam fůru lidí.
Nikdo z nich však nevěří
tomu, co teď právě vidí.

Mrtvoly šly po vodce,
jak se dalo celkem čekat.
Vystrašené důchodce
začla kosou smtrka sekat.

Stresem, který náhle nastal
z nenadání stalo se,
že postupně ten, kdo chlastal
skončil smrtce na kose.

Mrtví, kteří opili se
nakonec zas ožili,
kdežto živí díky chlastu
své životy skončili.
Autor Wasek, 27.12.2010
Přečteno 417x
Tipy 11
Poslední tipující: Míša S., Gabrielle, Jeronym., la loba, Anjesis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkný :)

29.12.2010 17:36:00 | Jeronym.

poučná pointa :)))

28.12.2010 15:33:00 | Lilien

Hodně zajímavá úvaha v básni,vzhledem k tomu že mám brutální kocovinu tak jsem vděčná že mě smrtka včera nezkosila:-)))

28.12.2010 14:45:00 | la loba

náhodou dobrá hlína.....ST

27.12.2010 22:19:00 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí