Zemřel prý sám kníže pekel

Zemřel prý sám kníže pekel

Z úst němých smrtců křečovitě volá strach,
zpod zšeřelých náhrobků si stele plevel,
ze svatých ostatků zbyl již jenom drcený prach,
zrádnými bažinami se nese tichý ševel.

Odbíjejí umíráčkem,
bijí kostmi do zvonu,
triádu s černým ptáčkem,
v tom „bim bum bing“- ovém shonu.

Myslím, že vím, komu zvoní,
údolím sjíždí kočár tmavý,
lesem se nese ržání koní,
a nikdo jej v tu chvíli nezastaví.

Zemřel prý sám kníže pekel,
v kočáře si duši jeho odvezou,
zčistajasna z nebe blesk sletěl,
známka toho, že potkal se s Morénou…

...A Moréna teď spustila hromy,
burácí do vozkových otěží,
až otřásají se lidem domy,
mrtvola knížete již v kočáře leží…

Kočár mizí v bouři,
kruté a smrtící fujavici,
lidé za ním zraky mhouří,
z nebe prýští krev jako krkavicí…


…a nepolevuje…
Autor Tomáš Přidal, 08.08.2011
Přečteno 480x
Tipy 8
Poslední tipující: E., jitka.svobodova, Maryje..., Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí