Kdosi

Kdosi

klep klep
na čelo

leb se bíle směje
z tříštících se mraků
vyvěrá
nadpozemská průtrž kapek krve
pod ledovýma nohama černá se zem
černě se chvěje

ozvěna zvonu nocí se táhne
zvuk olověných rour zkracuje dech
slina pálí v ústech
tu se nese
lebky bílé vzdech

na smyčec v tom nečase Kdosi hraje
je vidět jen tmu; a jeho ne
v prostředku řeky rozvodněné
šedé, v ní padlí mlčky plaví se
Kam?

s každým zaúpěním smyčce
se oba břehy vzdalují
až jenom šedý kal zbyde

vrzá kloub dřevěné nohy
skleněné slzy skleněných očí
padají do popelu z lidí
zaprášené sklenice prázdných srdcí
Kdosi vypil všechnu z nich, z nich všechnu krev
otřel si pusu žínkou z pletenců cév
teď ruku podává
se studenými prsty
a smíchem tlumí svůj ďábelský hněv
Autor Krapet, 30.08.2011
Přečteno 492x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Skalsky Pavel, Mbonita, Pablo Kral
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně dobré.

20.06.2022 00:26:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí