Přízrak padlé války

Přízrak padlé války

Anotace: pro cizí spory trpět, pro cizí spory umírat... takhle je těžké dojít po sléze nějakého klidu

V nadzvuku podsvětního ticha,
lze potkat padlého živočicha,
jenž vinou lidských přičinění,
zradil prý sebe i svou zemi.

V odlesku dávno padlé války,
pouštěl krev za své rodné dálky.
Však v cárech, co mu zbyly z těla,
vás proklel za nočního šera,

a s údělem utýraných židů,
odmítnul dojít někdy klidu,
V bolestech, kdy mu nejhůř bylo,
zatratil, co mu ještě zbylo,

a vinou nepřátelských pastí,
popřel vše, co mu bylo vlastní.
Aby pak, až ho smrt konečně nalezne,
změnil se v to, čemuž nikdo nic nevezme.

Smrt ale opravdu nepěkně mění,
ty, kteří nemají v živých zalíbení,
proto se tohoto tvora dost děs,
mrtvý už je, tenhle přízračný běs.
Autor Anjesis, 09.10.2011
Přečteno 408x
Tipy 15
Poslední tipující: E., vyskovak.cz, Juan Francesco de Faro, Kapka, Kars, seh, Emmelia, Charibeja, Izza, la loba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je asi Tvá nejlepší báseň...škoda že je tak pravdivá

09.10.2011 11:01:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí