NOVÝ PÁN

NOVÝ PÁN

Chladné temno však třpyt je hvězd,
dívka chvěje se a nocí bloudí.
Kam vykročit? Je mnoho cest.
A jedna pěšinka o přízeň loudí.
***
Ona služebnicí Boha, jen On je pán.
Za křížem celý život kráčí,
jen pro Něj místo, jen On je zván,
však Temnota říká... "To stačí"
***
Tou cestou jít, jen směle dál,
k domovu snad nesou kroky.
"Kdopak by se Temnoty bál?
Ta cesta je tu dny, i roky."
***
Tak kráčí dál Ta sličná děva,
a strach v sobě marně dusí,
Krev její je sladká réva,
bytost skrytá tu sladkost zkusí.
***
A další krok, jas hvězd spolkl les,
strach napřáhl se plnou silou.
To špatný je směr, kde leží ves?
Chmur a děs se v jedno slijou.
***
Tu stezka končí, kam jen jít?
A bytosti hrůzné zchladnou zraky,
Dívenka nešťastná... Ach pozdě snít...
I tmu přikryly snad temnější mraky.
***
"Otče náš, jenž jsi na nebesích..."
Modlidbou tichou marně prosí.
Hrůzné zlo je skryto v lesích.
Zlo, jenž víru v Boha kosí
***
Pak sáhla bytost na svou lovnou,
ach křehkost se k zemi hroutí.
On nehrál si s ní, vzal si ji rovnou,
tělo mladé se v mukách kroutí.
***
A hrdlo bílé, tam je rána.
Teď saje révu hladu chřtán.
A duše čistá ke zlu zvána.
Hle mrtvé tělo...
Hle... Nový pán.
Přidat komentář
Autor Rudolf z Falknova, 16.10.2011
Přečteno 528x
Tipy 5
Poslední tipující: E., Anjesis, Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí