Najdu tě.

Najdu tě.

Anotace: (spolupráce s kolegou ze školy... námět je kompletně jeho, formální stránka skoro celá moje) Dopis.

Polapen nocí a opilý hvězdami
Procházím městem a tma hluše kývá,
Když kreslí zátiší s ostřím a ženami
Měsíčním svitem, jenž svědkem mi bývá.

Uspávám svět, ač napětím nedýchá,
Krása mi zděšením vyklouzla z prstů.
Za hříchem myšlenky zaslepen pospíchám.
Chci tvoje oči a najdu k nim cestu.

Čepel tne půlnočním sonetům do těla.
Zaskřípne ulicí polibek kovu
Tepané staccato. Žhavená do běla
Zahyneš stokrát a pokaždé znovu.

Čepel tne páteční půlnoci do tváře.
Dostihnu kroky tvé, nevděčný zázraku,
Lapím svůj sen a kudla ho rozpáře.
Nevolej o pomoc, dost padlo vojáků.

Čepel tne do ticha, čeří se hladina.
Nehledej cestu zpět, kde žádná není.
Zůstaň tak krásná a zůstaň tak nevinná
Zůstaň tu se mnou až do rozednění.

Utíkám do noci opilý hvězdami
Oči tvé rozdásat o trny růže.
U svatých, kteří dnes drží stráž nad námi
Najdu tě, holčičko,

Stahovač z kůže.
Autor WOAM, 18.10.2011
Přečteno 553x
Tipy 4
Poslední tipující: Pauli, Anjesis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ta je parádní ST

19.10.2011 14:49:00 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí