Návrat Rovnováhy

Návrat Rovnováhy

Anotace: Je to zase trochu namířený proti lidem, ale myslím, že už ste si zvykli ne? :-)

Až z popela se jako fénix zrodí
až poletí nebem jak orel, co loví
pak vrátí se legenda ruk v ruce s magií
pak změní se ti, kdo pád rodů přežijí
svět strhne modrá a rudá jak vír
loď zaboří do břehu svůj pochmurný kýl
vystoupí krása snoubená s děsem
pronikne vším - mořem i lesem
povstanou rytíři z příběhů dávných
hrdě se vztyčí děti bytostí padlých
Chaos a Řád se propletou v lano,
jímž bude vše temně lidské strháno.
Až vlny zabouří a roztrhnou útesy
pak všechno nedávné se rozpadne na kusy
není kam utéct není kam jít
otroci techniky už nemohou žít.
Zem patří Rovnováze a její paní,
jejímž kouzlům padlí marně se brání.
Její kůže Chaos a bělost rohu Řád
její oči bouře, té se musíš bát
plameny a hadi, co mazlí se s tmou
připrav se, člověče, nyní tě obejmou!
Autor Meiv, 24.08.2006
Přečteno 387x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Vycítil jsem u tebe všudypřítomnost Ursuly Kroeber
Le Guinové - Příběhy ze Zeměmoří a Rogera Zelaznyho -
Tajemný Amber a také Danteho a rytířské romány.

Hezká skladba. Napiš jich pár.

08.05.2007 10:20:00 | jehlaspichlas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí