Angažovaná

Angažovaná

Anotace: Reakce na ve škole zmiňovanou angažovanou poezii 60. let.

Půl hodiny před směnou
V dílnu tiše vešel soudruh
S tváří tvrdě kamennou
Smutně hledí na svůj soustruh

„Ty můj brachu ocelový,
co jsme spolu prožili,
když jsi býval ještě nový,
budoucnost jsme tvořili.

Zestárnul jsi ty můj milý,
těžko zvládáš plnit plán.
Kdyžvšak počkáš malou chvíli,
vím kde je pes zakopán.

Když ti místo barvy boje,
přiřkli odstín dolaru,
trpí srdce mé i tvoje,
ihned zjednám nápravu.“

Chytil štětku ve své ruce
V očích jasný plamen boje
A tou barvou revoluce
Dílo lidu završuje

Už hodinu před směnou
V dílnu vešel úderník
S bradou hrdě vztyčenou
Kdo to?
Oleg – soustružník
Autor Pe&Pa, 05.09.2006
Přečteno 462x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já být soustruhem tak se třesu:) a nebo taky kdybych žila v době slávy podobných básniček:) moc hezká ironie...:P

15.12.2006 22:06:00 | o ...(borůvka)

není to sice špatný,ale nevim co je na tom strašidelnýho...

16.09.2006 19:09:00 | Coolman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí