Představ si

Představ si

Představ si cestu a kolem ní stromy.
Představ si cestu a žádné domy.
Představ si oblohu za svitu měsíce,
představ si hvězdy, jichž je na tísíce.
Předtav si úzkou a předlouhou cestu
a na ní dívenku v šatech pro nevěstu.
Představ si, jak kouká v daleký obzor
a šeptá do té tmy "dávej si pozor..."
Představ si tu dívku, jak rychle kráčí.
I světlo měsíce sotva jí stačí.
Představ si tu dívku, jak lapá po dechu
a s tichým výkřikem upadá do mechu.
Představ si tu dívku, jak slzy polyká,
síly jí dochází, ale dál utíká.
Představ si dívenku, kolem ní lesy,
v nichž mají démoni posvátné plesy.
Představ si jejich smích, dívčiny slzy.
Představ si, nalži si, že tě to mrzí.
Představ si, jak dívka modlí se k bohu,
jak těžko pozvedá ze země nohu...
Představ si život, jak z těla jí utíká,
poslední minuta brzy již dotiká.
Představ si krev její v dubovém listě.
Představ si, že jsi teď na jejím místě!
Autor SusanNortonova, 16.09.2006
Přečteno 605x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Velice vydařená hororová báseň, v níž se pomalu zničehonic dostáváte do tajemného světa, kde vládne
temno - smrt. Dalo by se to i nazvat otřepanou frází -
NENÍ ÚNIKU.
Velice se mi líbila. Můžeš ji i zkombinovat s černým
humorem, obsahující sarkasmus... Mokžná by měla větší šmrnc, ale i tak se mi líbila. Čtenáři nedává naději,
aby skončila happy endem.

Těším se na další.

JAN KENNETH LISTER

18.09.2006 10:39:00 | jehlaspichlas

Me se to libilo..takovy strasidelne pekny;)

17.09.2006 21:11:00 | Ta slečna z ústředny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí