Noc

Noc

Anotace: ...i takhle to někdy vypadá...

Slunce už zapadlo
nastal noční čas,
teď mě zrovna napadlo
sledovat jeho krás.

Sedmikráska zavřela se
voda v řece chladne
město k spánku ukládá se
ulice shon vadne.

Noc tak tmavá, temná
pro někoho zvláštního nic
pro mě krása jemná.

Nejlepší pohled na svět
je žlutým světlem ulic
ticho klid to není šeď
denních ruchu světlic.

O půlnoci noc se láme
dnešek už to není
nový den tu zase máme
právě v prostřed snění.

V hodině duchů ožívá
nejedna noční stvůra
nebezpečí ve tmě číhá
a kolem tmy fůra.

Ten,kdo doma klidně spí
nemusí se bát
ten,kdo venku hloupě dlí
měl by dostat strach.

Nebezpečí trvá chvilku
mystická noc konec má
nikdo už v tom nemá mýlku
probouzí se do rána.
Autor Nicegirl, 12.11.2006
Přečteno 564x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celkem hodně najs...příjemně lyrické..jsi z prahy? Hoď mi icq a můžeme dát nezávazné sexpexeso.

19.06.2007 15:28:00 | Jack SKunker

hezká báseň.sedmikrásky se mi líbí, avšak měla bych jednu přimomínku
v posledním verši 3 sloky od konce by se mi více líbilo

a kolem tmy je fůra
a kolem tmy fůra - to moc nejde do verše

15.11.2006 08:38:00 | Inies

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí