Dívka v polích

Dívka v polích

Anotace: Tak jsem se konečně rozhodla to někomu ukázat (ještě, že nevim, kdo to bude číst). Radši mě moc neřešte, deprese se nějak musí projevit...

Dívka v polích

Viděls v polích tu postavu,
jenž utíkala ke splavu?

I ve tmě tvé zraky viděly,
že z očí slzy jí kanuly.
Jistě jsi spatřil ten černý šat
a podvědomě ses začal bát,
ale musel ses jak šílenec začít smát,
když viděls ji bosou utíkat.

Na stéblech trav krvavé stopy zůstaly,
jak ji jako břitvy do nohou řezaly.
Do nohou bílých a nevinných,
jež nesly krásnou dívku od všech zlých.

Viděls havraní vlasy nocí vát
a zachtělo se ti s nimi hrát,
jenže pak jsi uviděl rudou krev
a uslyšel její řev.

Pak uslyšels i její pláč,
a už bylo ti jedno co je zač,
co pohledává v krajích našich
a zda můžeš ji ještě někdy spatřit.

Jen tě tvé nohy za ní odnesly,
ty její pod ní poklesly.
Když snesla se do trávy od krve,
vaše oči se setkaly poprvé.

Spatřils tam strach, bolest žal,
ale na ní ses usmíval,
i když ses v hloubi duše bál,
že zemře ta nejhezčí, kterou jsi znal.

Jenže pak se jí víčka zavřela,
když prosebně na tě hleděla,
možná že lásku hledala,
ale to už krev z úst jí stékala.

Rty se naposledy usmály
a v tom úsměvu ustaly.
Pak naposledy vydechla,
opravdu všemu utekla.
Autor Glloxy, 26.11.2006
Přečteno 548x
Tipy 4
Poslední tipující: Isobel, Charibeja
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tohle téma nebo spíš pocit znám...Taky jsem napsala něco podobného. Moc pěkný.

09.06.2008 11:54:00 | Isobel

No jo, máš pravdu, ta čtvrá sloka odzadu, je několikrát předělávaná... ale jinak jsem to nevymyslela...

29.01.2007 19:36:00 | Glloxy

nemam slov....jednoducho strasne sa mi paci...

06.12.2006 17:38:00 | Ria

ta se ti moc powedla..

27.11.2006 20:57:00 | Lucijena

Je to fakt dost hodně smutné, ale na druhou stranu pěkně vyjádřeno.. =o(

26.11.2006 14:51:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí