Vidíš?

Vidíš?

Anotace: Poprosil bych o komentáře

Dva pohledy z flašky
svět tone do zelena
a v hlavě jen splašky
vše zahalí pěna

Dvě zavřené oči
Dvě světla noci
Matko

Neotevřou se nevzplanou
dva důlky zdobící tvář
časem tak zvětranou
položenou na polštář

A dva andělé pláčí
a davy lidí plynou
a neusnou nocí spáči
v čistotě světa vinou

Dva ohně zadušené víčky
dvě sotva vyhaslé svíčky
Matko

Ze dvou tlampačů na rohu
bláznivý smích se line
jediný já smát se nemohu
Kdo? Snad svět je vinen

Já odcházím jdu
běžím v nekonečno
v tichou zimu a tmu
nepokoj a věčnost

Za mračny a zrcadlem
za dvěma časy a duhami
za nedokončeným snem
s jejíma očima na dlani

Ach Matko tělo tvé odnesl čas
avšak dvě studánky nespálí mráz
Autor Bask, 16.12.2006
Přečteno 311x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..ale jo.. citově naplněné...hezké...

16.12.2006 20:17:00 | o ...(borůvka)

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí