Komnata na rohu Severní

Komnata na rohu Severní

Anotace: Další silvestrovská báseň..

zaprášená komnata na rohu Severní
sousedé nevychází z úkrytu
děravá bota pekelným znamením jejich obav
v komnatě na rohu Severní

panenka ožívá na prahu komnaty
zrůdný skalpel z oka snímá
ruka básníka válící se opodál
v komnatě na rohu Severní

venku mráz kreslí pentagramy
na okna zchátralých domů
špína náhle ožívá
v komnatě na rohu Severní

slunce radši nepřekračuje obzor
ohřívá se v solárku
chléb evolvuje v plíseň
v komnatě na rohu Severní

smrtelná choroba vraždí pomalu ale rychle
stažené žaluzie předstírají podstatu
dřevěný houpací koník závodí sám
v komnatě na rohu Severní

ulice smutku
nepošlapané strouhy sněhu
stromy proměněné v pahýly doby
loutka s podřezaným hrdlem
směje se štípavým smíchem
v komnatě na rohu Severní
Autor Smeták, 06.01.2007
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Uau.. klepu se... moc se mi tvá báseň líbila...

08.01.2007 17:51:00 | Zimus

Konečně pořádná balada.To dnes lidi neumí ocenit.

06.01.2007 12:18:00 | gekon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí