Deset malých andílků

Deset malých andílků

Anotace: Malé připomenutí dnů svátečních a současně test, co všechno chudák čtenář vydrží;-) ANO: Mám ráda Agathu Christie a tohle je v podstatě plagiát. NE: Opravdu nejsem a nikdy nebudu básník poeta, s takovými blbostmi jako rytmus na mě nechoďte.

Deset malých andílků
dítkám radost chystá.
První špatnou cestou šel,
v kolejišti přistál.

Devět milých andílků
pro nadílku spěchá.
Druhý nemá dobrý tlak,
srdce mu vynechá.

Osm něžných andílků,
kdopak vedle šláp?
Jeden čertík z průvodu
je masový vrah.

Sedm hezkých andílků
stále v dobré náladě.
Čtvrtý s rumem to přepísk´,
dík autu má po hlavě.

Šest sladkých andílků,
hleď ta křídla za šíjí!
Pátý v pračce prát je chtěl,
ale kabel probíjí.

Pět božských andílků,
kdopak by je neměl rád?
Šestý běží k ostatním,
ve výši krku přehlíd´ drát.

Čtyři tišší andílci,
esemesky píší.
Sedmý pozor nedává
a v mžiku je v ř...

Tři nervózní andílci,
co se to tu děje?
Osmý v děsu v les prchá,
do bažiny spěje.

Dva hysteričtí andílci
šokem silně jatí.
Devátý má smůlu,
panel mu život hatí.

Jeden opuštěný andílek
nad hroby mlčky klečí,
žal ho zcela přemohl,
oprátku si stáčí.

Jeden proradný Mikuláš
s čertem ruce mnou si,
nadílka už v kufru je,
leč překupník je rdousí.

Jeden bídný překupník
darmo se v útěk vrhá,
policejní kulka mu
v mžiku tepnu trhá.

Jeden vlídný příslušník,
srdce dobré vlastní,
nadílky mu líto je,
ať jsou malí šťastní.

Deset malých dětiček
o mňamky se dělí,
nejsou přece hamouni,
tak baští i dospělí.

Velkou chybu dělají,
všichni co tu jsou teď,
překupník byl mišuge,
dal tam i slezinnou sněť*.

A ty, drahý čtenáři,
co nad poučením dumáš,
marně mozek namáháš,
zde se ho nedohledáš.

Avšak - jedno přece!
Máš číst anotace:-)


*Antrax
Autor hybridka22, 27.02.2012
Přečteno 623x
Tipy 10
Poslední tipující: ZILA78, Anjesis, Radhuza, David Janovský, vyskovak.cz
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

morbidní... chvílema to pokulhávalo, některý pasáže mi přijdou... umělý
jinak pobavilo :)

29.02.2012 00:05:54 | Black Sardinian

Vzhledem k tomu, jaký jsem ´poeta´, tak to kulhá víc než dost;-) Dík za přečtení.

29.02.2012 10:40:08 | hybridka22

Mě se to líbilo, bylo to roztomilé :-D ST za to, že se to dobře a plynule četlo.

28.02.2012 15:59:15 | vyskovak.cz

Roztomilé? Máš velice sympatický vkus:-)

28.02.2012 19:15:09 | hybridka22

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí