Nový tvor

Nový tvor

Anotace: Jak se . . . člověk změní v . . . člověka

Na slzách vyplakaných z žalu,
tam v místech nejvyššího zmaru,
v okvětí rozdrcené růže,
v ději, jenž nemoh skončit hůře,
v žaláři zaniklého svitu,
s odleskem smrti, bez soucitu,
na křídlech opeřených hadů,
tam šelma, jež neušla hladu,
rdousila jedno lidské bytí,
s příslibem bolu, jenž prý nepocítí,
aby z něj v záři, co víc už jej nečeká,
stvořila dalšího běžného člověka,
který by po zbytek svého osamění,
po kouscích prodávat zvládal vlastní snění,
tak, jak to v tomto prapodivném čase,
dělají všichni zde, stále a zase,
a aby ve strachu z vybočení z davu
už víckrát nezatoužil užívat svou hlavu. . .

. . . a srdce už vůbec ne. . .
Autor Anjesis, 07.03.2012
Přečteno 557x
Tipy 15
Poslední tipující: Bol, Kamil Princ, Janika, Tanecnice, E., Lachailla, ZILA78
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, působí to ponuře poeticky.

03.05.2012 06:35:15 | Kamil Princ

Super....S.T.

11.03.2012 07:21:33 | ZILA78

Jo, rychle si sardinko sklonila svůj hřbet.

07.03.2012 21:50:34 | Lilien

skvělá, nevim co napsat... i když se dokonale rýmuje, nevidim v tom žádnou umělost, zní to pravě, zní to skutečně a působí do hlavy

07.03.2012 19:33:17 | Black Sardinian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí