Vlkodlak

Vlkodlak

Anotace: Jednou mě kamarádka poprosila, jestli bych jí nevymyslela krátký básnický popisek k její knížce, kterou píše. Kniha by měla být o vlkodlacích, a tak jsem se snažila, aby to bylo tajemné :) Jsem teprve začátečník, ale snad se to vylepší.

V temném lese zahouká sova,
pamatuj dobře má drahá slova.
Poslouchej pečlivě, nedej se doprava,
pak stane se z tebe jen vlčí potrava.
Na suchou zem snáší se prach,
při vytí vlků dostaneš strach.
Utíkej rychle, ty malá myško,
nebo ti pejsek rozerve bříško.
Dereš se houštím, jak divá zvěř,
moc času nezbývá a to mi věř.

Slzy ti tečou po bledé tváři,
měsíček na cestu čistě ti září.
Zapraská větvička, ozve se řev,
jen jedna rána a ztrácíš krev.
Padáš na zem, ale snažíš se zvednout,
tvé tělo od ztráty začíná blednout.
Hledíš ze země do korun stromů,
už nevěř na návrat zpátky domů.
Tak skončí jehňátko, co sejde z cesty,
nikdy ho neminou ukrutné tresty ~
Autor SteveVeltheim, 16.03.2012
Přečteno 615x
Tipy 3
Poslední tipující: E., Lachailla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí