Kdosi

Kdosi

Anotace: možná strašidelné, možná smutné, sama nevím. jen na vás záleží...

Od obzoru k obzoru cesta a po ní kdosi přichází:

dlouhý plášť a kápě přes hlavu,
jde a jde, v ruce drží píšťalu.
A až k tobě dojde, tak se zastaví,
pak začne hrát a tóny ti příběh vypráví.

Ta hudba se nese do dáli
a říká jak se věci udály.
Pak se modlíš, aby už ani notu nezahrál,
protože nemilosrdně ti ukáže, jak to bude dál.

Zjeví ti, co osud schystal lidstvu,
spatříš tak odvrácenou stranu listu,
že smrt nikoho nespasí,
jen ten plamen uhasí.

Je to drama i komedie
a nikdo se konce nedožije.
I umíráček se bude lidem chechtat vesele,
když budou naposledy vyzváněti v kostele.

Slyšíš tu hudbu a vidíš jen ty smutné oči,
až se ti z toho smutku hlava točí.
Když neznámý dohrál, ještě chvíli tiše stál,
pak se otočil a v osamění tě tu zanechal.

Od obzoru k obzoru cesta a po ní kdosi odchází...
Autor Quietus, 10.01.2007
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ty kráso, tak ta je fakt úžasná...

18.01.2007 09:26:00 | Glloxy

Je nádherná. Strašně moc se mi líbila.

11.01.2007 20:18:00 | Existence

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí