S výhledem na zánik

S výhledem na zánik

Anotace: Svět křičí a svíjí se, vnímáš tu beznaděj?

Svět křičí a svíjí se, vnímáš tu beznaděj?
Z předsmrtných záškubů poslední seky,
v křečích svých zaniká, na něm již mrtvý rej
tančící vydává odporné skřeky.

S prázdnýma očima, lačností bestií,
na čelech krvavé polibky smrti,
dychtivě přihlíží, jak všechno pomíjí,
vlastníma rukama životy drtí.

Ty se však neboj, můj příteli bez tepu,
svým tělem studeným ještě mě zahřej,
pozoruj semnou ty zoufalce na lepu,
co myslíš, jak tohle dopadne? Hádej.

Dívej se na ten běs, citovou korozi,
z postýlky, bez bázně bez všeho chvění.
Mrtvým a bestiím přec už nic nehrozí,
obzvlášť tam, kde už dál nic ani není.
Autor Anjesis, 23.08.2012
Přečteno 473x
Tipy 9
Poslední tipující: Nergal, E., Charibeja, Sarah, Kropydlína Škopounová
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

cítím )

30.08.2012 21:42:35 | Nergal

Superzánik = Supertip :)

23.08.2012 19:36:59 | Nigol

Je to dobře napsaná báseň. Hodně děsivá.

23.08.2012 18:01:10 | Blanche Lebalegie

děkuji

23.08.2012 18:08:39 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí