Kobka

Kobka

Anotace: Pro případné lepší porozumnění si můžete přečíst fejeton Noční intermezza.

objevil jsem se v temné kobce
nevěda proč a jak
a uvědomil jsem si trpce
že zde k ničemu mi je zrak

plížím se tmou opatrně
když tu náhle rukou
jak to nemotorné mrně
udeřím o stěnu vlhkou

o ni opřen zvažuji vstoje
na mysli jen jedno
jak dostat se z této sluje
je tu tak chladno

rozčílen svou bezmocí
vydávám se podél stěny
nazdařbůh falešnou nocí
zakopávaje o kameny

sotva jsem ušel pár kroků
za zády slyším hrozné dunění
jak hřmění vystřelených broků
já rozběhl se v okamžení

klopýtám kupředu tmou
než slují spíše chodbou
snaže udržet se na nohou
maje předtuchu zlou

dlouho netrval můj útěk
a zhmotnilo se mé tušení
již neurazil jsem ani krůček
nalezl jsem chodby zakončení

narazil jsem do stěny tvrdě
a otočil jsem se prudce
držel jsem se zpříma a hrdě
a čekal na smrt v černé kobce

když tu poskočilo mé srdce
stoje, tma zastírala můj zrak
objevil jsem se v temné kobce
nevěda proč a jak
Autor Kvído, 03.09.2012
Přečteno 413x
Tipy 3
Poslední tipující: Nergal, Anjesis, Tulačka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobrý, mě se to líbí takhle

06.09.2012 22:48:06 | Nergal

Sakra..čekal jsem dobrej konec

04.09.2012 07:36:53 | zamotán v nedospělosti

Jako lépe napsaný, nebo s lepší pointou? Celé jsem to chtěl udělat co nejpodobnější snu, popsaném ve v anotaci zmiňovaném fejetonu, proto to končí tak jak to končí.

04.09.2012 20:56:00 | Kvído

Ne,ne..básnicky je to v pořádku,jen jsem si přál snad asi happy end..
ale teď už rozumím..

04.09.2012 23:54:42 | zamotán v nedospělosti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí