Zlaté peklo

Zlaté peklo

Nad zlatým mořem slunce bdělo,
bez kapky vody vyschlá poušť,
jen žár spaluje mé tělo,
všude kolem jenom souš.

Ze všech sil bych dál jít chtěl,
však žádné už mi nezbývají,
neznám cestu, ani směr,
jen hodiny mi utíkají.

Náhle v dáli záblesk jasný,
jasnější než slunce svit,
ovládlo mne tělo vlastní,
musel jsem k té záři jít.

Bez vůle, ba i bez síly,
mé tělo kráčelo si dál,
má bolest roste každou chvílí,
v klidu zemřít bych si přál.

Záře zdá se pořád blíž,
stejně tak smrt vytoužená,
radš bych na zádech si nesl kříž,
než v tomto lidském pekle sténal.

Konečně jsem k cíli došel,
nevěřil jsem očím vlastním,
celým tělem mráz mi prošel,
snad nikdy nebyl jsem tak šťastný.

Byla tam tůň průzračné vody,
tak blažený pocit to byl,
zas mohl jsem ovládat nohy,
co nejrychlej jsem se napil.

Jak vracela se ke mně síla,
zvláštní věci jsem si všiml,
malé zrcadlo se v písku skrývá,
opatrně jsem ho zdvihl.

Bohatě bylo ozdobené,
na rámu cizí jazyk psán,
ze zlata nejspíš vyrobené,
na zadní straně vyryt chrám.

Jemně otřel jsem z něj prach,
však to co uviděl jsem v něm,
vyvolalo ve mně strach,
přál jsem si ať je to sen.

Místo odrazu tam byl ten chrám,
před ním malá tůň modrá,
vedle ní jeden muž stál,
já poznal ho, byl jsem to já.
Autor hidden, 12.03.2013
Přečteno 405x
Tipy 2
Poslední tipující: Morgenstern
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to moc hezký, mě se to líbí :D

16.03.2013 22:31:01 | Kikulinka

jestli je ti fakt 15let, tak je to dost dobrý. trochu tomu kulhá tedy rytmu, na začátku méně později trochu víc.
Nicméně já bod nedám, nemám rád horory krváky a pod. (jsem holt na dnešní dobu moc slušňák:-)
RM

16.03.2013 20:14:36 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí