Než zazní rozsudek

Než zazní rozsudek

.
Je temná, šerá noc, a kolem smrt si brousí,
je kolem tma a chlad, tvou žilou proudí strach,
je chvíle osudná, kdy kolouška vlk rdousí,
kdy chtění čirých hrůz si překračují práh.

Je smutno,tíživě, a také trochu úzko,
tvá duše – mršina, a čas je supí houf,
a padlí andělé si poletují nízko,
a ty jsi ztratil dech, a s ním i všech svých slov.

Bojíš se, opravdu, už nedá se to skrývat,
tvé širé okolí jak zakletý je les,
nejhorší z nejhorších tě nutí rozechvívat,
když kdesi za zády ti vyje běsný pes.

……to čekáš na rozsudek.
Autor Anjesis, 23.07.2013
Přečteno 402x
Tipy 5
Poslední tipující: E., danaska, Jozef Bojanovský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí