Devět pekel (1-3)

Devět pekel (1-3)

Anotace: Duše zesnulého vydává se na cestu, proplout devití úrovněmi pekla. Avernus, Dis, Minauros.

Kapka krve z nože stéká
Duše do pekel řekou Styx vtéká
Přes pekelné bojiště Acheron
Šedé, prašné nebe, blesk a hrom

Věčná válka démona a ďábla, pot a hnus
První vrstva pekla, říká se jí Avernus
Skrze Pláň Zkázy a Zoufalství
Být zde, byť mrtev, čiré troufalství

Hlavní město Citadela Bronzová
Z trůnu vládne Lord Bel
Z mučírny propasti Azharul
Křičí padlý anděl, Zariel

Sloup z lebek překrývá temnota stínu
Královna Takhisis hmatá po sklenici a vínu
V ulici Abthalon Věž vysoké magie
Je zdrojem a sídlem Avernuské tragedie

Ruiny pevnosti Temnošíp
Kde pekelná armáda Avernus stráží
Kouzla, meče, luk a šíp
S útočícími vojsky nebe denně se tu sráží

Planoucí město a Arcikníže Paterdis
Druhá vrstva pekla jmenuje se Dis
Z Ocelové věže výhled do Ulice bohů
Kde Paterdis bičuje svoje stádo sluhů

Na planině Drauga Styx se vlévá do moře
Kde odráží se záře zeleného měsíce
Démonický Abishai táhne sluhy k hoře
Je nazvaná Úprk padlých, je monolitů směsice

Na jejím vrcholku modrá se portál
Slovem moci "Mortis et Auros"
Vortex se rozvlní a otevře cestu
Duše může proplout do třetí vrstvy Minauros

Nekonečná mlha a smrtící jed na každém kroku
Mocná tornáda a kyselý déšt trvající půl roku
Většina Minauru je džugle a hnijící zem
Tyčí se tu Město řetězů, kde bolest je jediný vjem

V mausoleu ze zlata servírují a večeří
Popíjejí krev padlých, navzájem si nevěří
Vládce Mammon, půlhad v lidském těle
Succuba klečí mu u nohou, píseň smrti pěje

Z Komor nekonečného utrpení řinčí řetězy
Uvězněné duše stojí ve třech stopách vod
V ledových gejzírech z prachu a jedu
Za každého zmrznuvšího ďábel získá bod

Cesta ven vede skrze propast
Z leva věž Aegis, bohyně Hecate sídlo
Lapač duší Aboleth chystá na tebe past
V pravo říše Krvavé královny, duše její jídlo

Za propastí brána se leskne, z temného obsidianu kovaná
Za mrakem kobylek a hejnem vos
Hecate a Krvavá stráží její klíče
Čtvrtá vrstva pekla, jmenuje se Phlegethos...
Autor Petr Miroš, 15.09.2013
Přečteno 482x
Tipy 6
Poslední tipující: Lachailla, Elissbeth
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí