Nevěsta v černém

Nevěsta v černém

Ve svém osobním, neviděném světě, přecházím tam a zpět,
s iluzí osamocení,
bez uzurpátora a mdlých rybích očí,
bez uplakaných, pochroumaných duší,
bez pocitu, že tuším,
že není vše na svém místě,
a že nevím jistě odkud jdu, a kam dál mířím,
zda smutním nebo hýřím.

V ústech pachuť zbytků naší víry, sami v sebe,
již nevidíme nebe.
Jsme snad na dně černé díry,
mezi pavouky a netopýry?
Na tváři cítím šustot křídel,
čekám na každodenní příděl potravy bez příchuti jídla.
Dál vyhnáni ze svého sídla
bloudíme ač jasně zříme cestu,
cestu pro nevěstu, pro nevěstu v černém,
které zvoní hranu.
Družičky němé, pro záchranu nevydají hlásky,
a s jejími vlásky hrají si jen červi a havěť v temné díře.
K nevíře, na útěk nemyslím.

Tak obleč si šaty,
a ty kdož byli jati, nech svému osudu,
radši přispěj písní k tanci,
k tanci psanců mezi ztroskotanci,
a v díře, v té pasti,
dál s ďáblem karty masti,
bez špetky víry,
s nozdrami od síry, přidej se ke ztrátě naděje,
a dřív než pookřeje ji hlavu setni,
ať dokončíš dílo zkázy,
ať zrodí se znovu, čistí a nazí.
Autor Jana B., 23.11.2013
Přečteno 563x
Tipy 5
Poslední tipující: synanceia, Bakchus, zdenka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím,zda jsem povolán,ale zdá se mi to příliš komplikované.Ale rozumím tomu,to je hlavní.

27.11.2013 21:07:29 | Bakchus

moc se mi líbí...jak to máš poskládané...děkuji za ni...

25.11.2013 20:42:11 | zdenka

Na túto báseň a i myšlienku v nej sa dá napísať len 1 slovo: nádhera

23.11.2013 23:44:46 | WhiteRayne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí