Čarodějnice

Čarodějnice

Anotace: Exodus, 22/17 : Čarodějnici nenecháš naživu...

Škvíří už maso, černají kosti,
dost bylo čárů a dost bylo zlosti,
jen žárem ohně ta stará žena,
ač konáním prokletá, jest očištěna.

Ta v mládí rozpuku praská už v kole,
vpletená v loukotě, zbitou hlavu dole,
čumilů mocný dav jen tiše civí,
útroby sevřené však cítí se živí.

A dívce té nejmladší dech se již úží,
kleštěmi z ňader jí rve kat pruhy kůží,
už jí křik umírá, pak změnil se v ticho,
když dýka zubatá jí vyvrhla břicho.

A diváci opilí tou hojností krve,
hledají siroty, tak jako prve,
a na ty pak ukáže vinící ruka,
ať příště zas je potravy ... pro pekelná muka.
Autor Gorwor, 25.06.2014
Přečteno 479x
Tipy 4
Poslední tipující: WIRUS, E., AndreaM
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám z toho ten samý pocit jako básněnka, taky mě z toho mrazí...

25.06.2014 09:34:03 | AndreaM

Zítra dám nějakou veselejší :)

25.06.2014 10:34:57 | Gorwor

Tak to se budu těšit... :) Jinak vítej zde na Literu, ať se Ti tu líbí!

25.06.2014 10:37:58 | AndreaM

tak mi jde mráz po zádech...

25.06.2014 09:05:54 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí